2015-06-23 17:36:36• hírek • Szatmár.ro

17,6 millió lej értékben írtak alá településfejlesztési szerződéseket

A Szatmár Megyei Tanács kis gyűléstermében gyülekeztek a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) által finanszírozott projektekkel rendelkező polgármesterek, hogy aláírják az újabb összeg kiutalását. Összesen 41 polgármesteri hivatal képviselője írt alá szerződést, hogy folytatni tudják az infrastrukturális beruházásokat.

Adrian Stef Megyei tanácselnök valamint Riedl Rudolf és Mircea Govor alelnökök jelenlétében írták alá a polgármesteri hivatalok a támogatás fogadásáról szóló szerződést. A Szatmár Megyei Tanács vezetői is hangsúlyozták: újabb fontos pillanathoz érkeztek a megye fejlesztésében. Most összesen 17,6 millió lej értékben írtak alá a polgármesterek szerződést a Helyi Fejlesztési Országos Programmal, ez az összeg a napokban kiegészül, hiszen néhány projektet még vizsgálnak a PNDL szakértői, de minden jel arra mutat, hogy a támogatott projektek száma és az összeg is nőni fog - egészen 23 millió lejig.

Most 41 polgármesteri hivatal írt alá szerződést, összesen 69-et. A projektek infrastruktúrális beruházásokról szólnak: aszfaltozás, utak modernizálása, iskola-bővítés, sportpálya-építés, szennyvízhálózat kiépítése, kultúrház-építés és még sorolhatnánk. A legtöbb szerződést Avasfelsőfalu város polgármestere írhatta alá.

A most aláírt szerződésekben Szatmárnémeti is érintett - az egyik támogatás a 10-es számú Általános Iskola felújításáról szól.

Mint azt már említettük, a napokban még további öt szerződés aláírására kerül sor. Ebből Szatmárnémeti a Károlyi út felújításáról szóló projektben és a 13-as Számú Általános Iskola épületének a felújításáról szólóban érdekelt.

A most aláírt szerződések listája itt olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: